KOCAELİ / ÇAYIROVA - Demirsaç Ortaokulu

Nis

Çayırova ilçesi okullar arası bahar turnuvalarında okulumuz voleybol takımı birinci olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Mrt

Çalışmada emeği geçen Fen Bilgisi öğretmenimiz Turan ÇEVİK ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 109. YIL DÖNÜMÜ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale zaferi, milletimizin ortaya koyduğu destansı mücadele ile bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından tüm dünyanın ibret alması gereken bir zaferdir.

Bu duygularla; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de bu toprakları bize vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

2024 LGS hakkında bilgilendirme amaçlı paylaşılmıştır.

Ara

Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'mızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u vefatının 87. yılında özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. yazılı sınavlarından 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak gerçekleştirilecektir.

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. yazılı sınavlarından 7. sınıf fen bilimleri dersi 28 Aralık 2023 Perşembe günü il genelinde ortak olarak gerçekleştirilecektir.

Bu çerçevede 1. Dönem 2. Yazılı Sınavlar için Kılavuzlar hazırlanmış olup ortak yazılı sınavlar bu Kılavuzlara göre yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Geneli Ortak Yazılı Sınavlar Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

Ara

Bilim ve Toplum Başkanı Sayın Ömer KÖKÇAM, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Azmi TUNÇ, Bilim ve Toplum Programlar Müdürü Sayın Dr. Sinem EMİROĞLU KARAHAN, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Uzmanı Sayın Asude ERDOĞAN, Çayırova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Çayırova Okul Müdürlerinin teşrifleriyle 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı programımızı gerçekleştirdik.

Programda emeği geçen değerli öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idari kadromuza ve yardımcı personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ''Yunus Emre Temalı Afiş ve Söz Tasarımı'' Yarışmasında birinci olan 5-D sınıfı öğrencimiz Sahra SARISOY'u tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ''Sözlük Özgürlüktür' sloganıyla sözlük tasarım yarışması gerçekleştirdik.Yarışmayı kazan öğrencimiz Ayşenur Cengiz'i tebrik eder ve yarışmayı koordine eden Türkçe öğretmenimiz Yılmaz Emre İçen'e teşekkür ederiz.